Москаль не впорався з обіцянкою закупити 44 шкільних автобуси для Закарпаття

За поточний рік Закарпатська обласна адміністрація закупила для освітніх закладів регіону 22 шкільних автобуси, ще 5 плануються до закупівлі протягом грудня.

Про це «Слову і Ділу» стало відомо в ході перевірки обіцянки голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля щодо того, що регіон планує закупити 44 таких автобуси до кінця 2016 року.

Таку обіцянку він дав 2 січня цього року, зазначивши, що в першу чергу будуть забезпечуватися автобусами ті райони, з яких вони були вилучені до зони проведення АТО. Передбачалося, що одну половину коштів на це становитиме субвенція з Державного бюджету, іншу профінансують місцеві бюджети (в тому числі обласний).

Проте на початку грудня у відповідь на інформаційний запит «Слова і Діла» в обладміністрації поінформували: закуплено лише 22 шкільні автобуси загальною вартістю 32,16 млн грн, ще 5 машин будуть куплені до кінця року. Таким чином, запланована кількість автобусів, придбаних у 2016 році становитиме лише 27, що означає, що Геннадій Москаль не впорався з цією обіцянкою.

Загалом у досьє Москаля 61 обіцянка, 38 з яких виконані. В рейтингу відповідальності українських губернаторів він посідає третє місце.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО