В РФ анонсували переговори зі США щодо Сирії

Москва і Вашингтон можуть цього тижня досягти угоди про виведення всіх повстанців зі східного Алеппо.

Про це повідомив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, пише Deutsche Welle, передає «Слово і Діло».

Щойно така угода буде досягнута, РФ вважатиме тих, хто залишиться зі зброєю в східній частині міста, терористами, додав він.

«Ці збройні угруповання, які відмовляться залишити східний Алеппо, будуть прирівняні просто до терористів. Ми будемо поводитися з ними, як із терористами, екстремістами, будемо підтримувати операцію сирійської армії проти такого роду бандитських загонів», – сказав Лавров.

За його словами, шляхи й терміни виведення повстанців зі східного Алеппо мають бути визначені на переговорах російських та американських експертів, які почнуться в Женеві ввечері 6 грудня або вранці 7 грудня.

«Щойно терміни та маршрути будуть узгоджені, набуде чинності режим припинення вогню, щоб почати евакуацію цих бойових загонів», – повідомив російський міністр.

Тим часом Сирійський центр моніторингу дотримання прав людини повідомив, що 4 грудня в результаті ударів російської й сирійської авіації в утримуваній повстанцями провінції Ідліб загинули щонайменше 73 людини.

Раніше повідомлялося, що глава уряду Великобританії Тереза Мей закликала міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію через її дії в Сирії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО