Європол назвав можливі цілі ісламістів у Європі

Через втрату екстремістами територій у Сирії та Іраку підвищується небезпека нових терактів у Західній Європі.

Про це йдеться в звіті антитерористичного центру Європолу, оприлюдненому в п'ятницю, 2 грудня, в Гаазі, пише DW, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що нові напади на території країн Європейського Союзу можуть бути вчинені як терористами-одинаками, так і цілими групами, вважають автори доповіді. Найбільш високою є загроза терористичних актів у Франції.

Серед можливих цілей ісламістів експерти називають Бельгію, Німеччину, Нідерланди та Великобританію. За оцінками спецслужб, наразі в європейських країнах можуть перебувати десятки потенційних терористів ІД.

Правоохоронні органи Німеччини за останній рік заарештували десятки прихильників «Ісламської держави», запобігши низці терактів.

Раніше в Держдепі США повідомляли, що ісламісти планують теракти в Європі під час новорічних свят. У повідомленні Держдепартаменту зазначається, що загроза зберігається до 20 лютого 2017 року.

Нагадаємо, що терористи «Ісламської держави» застосували хімічну зброю під час ракетного обстрілі району Халилиє на півночі Сирії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО