Два десантних кораблі ВМС США увійшли до Середземного моря

У Середземне море через Суецький канал увійшли два десантних кораблі Військово-морських сил США з морськими піхотинцями на борту. Їхнє завдання - безпека в регіоні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Вони складають десантну групу високої готовності і займуться підтримкою безпеки в регіоні, випливає з повідомлення на сайті ВМФ США.

Йдеться про кораблі ВМФ США Wasp (LHD 1) і Whidbey Island (LSD 41). На них також розміщено 22 експедиційний підрозділ Корпусу морської піхоти. Всього на кораблях розташовуються 4000 моряків і морських піхотинців в складі десантної групи високої готовності (ARG).

Десантні кораблі ВМФ США займуться підтримкою безпеки морського угруповання США в Середземному морі. «Цей морський шлях є життєво важливим для нашої економіки, і він залишається безпечним через міцних відносин між флотами, які тут працюють», - заявив командир ARG капітан Байрон Огден.

Нагадаємо, 9 листопада Північноатлантичний альянс почав військові маневри Sea Guardian в Середземному морі. У них задіяли військово-морські сили країн-членів НАТО і бойову авіацію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО