Парубій: Порошенко готовий до компромісу щодо нового складу ЦВК

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що Президент Петро Порошенко готовий у разі необхідності замінити запропонованих кандидатів до нового складу ЦВК.

Про це він розповів у ефірі «Радіо Свобода», повідомляє «Слово і Діло».

«Проводяться консультації. Буквально позавчора я вчергове з того приводу мав розмову з Президентом. Ми з ним узгодили певні позиції. Президент готовий іти на дискусію, готовий іти на заміну того чи іншого кандидата з переліку, щоб Верховна Рада позитивно проголосувала», – сказав Парубій.

Він переконаний, що вже скоро парламент зможе проголосувати за новий склад ЦВК. Зараз, за словами Парубія, позиції фракцій не узгоджені.

«До мене звернулися найбільші політичні фракції з проханням перенести це питання до остаточного завершення консультацій. Мають відбутися додаткові консультації й, очевидно, треба буде провести певні заміни», – зазначив він.

Нагадаємо, в жовтні Парубій заявив, що запропонує Президенту повторно внести кандидатури нового складу ЦВК, оскільки для нинішнього подання не вистачає голосів.

Як відомо, в червні 2016 року Президент запропонував Верховній Раді звільнити 12 із 15 членів комісії ЦВК та одночасно призначити 11 нових членів. Термін повноважень 12 членів ЦВК сплив 1 червня 2014 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО