У Казахстані пропонують перейменувати столицю на честь Назарбаєва

Під час спільного засідання палат парламенту Казахстану сьогодні була ухвалена декларація до 25-річчя незалежності республіки, в якій пропонується відобразити ім'я президента Нурсултана Назарбаєва в найменуванні казахської столиці та «інших важливих об'єктів країни».

Про це повідомляє Tengrinews, передає «Слово і Діло».

«Всі досягнення й перемоги незалежного Казахстану стали можливі завдяки самовідданій і невтомній праці кожного казаха під сильним і мудрим керівництвом першого президента Республіки Казахстан – лідера нації Нурсултана Абишевича Назарбаєва. Політична воля й стратегічне бачення президента Назарбаєва визначили успіх казахстанської моделі розвитку, що дозволило вийти Казахстану на траєкторію стійкого зростання», – сказав спікер нижньої палати парламенту Нурлан Нігматулін.

Його підтримав депутат Куаниш Султанов: «Великий шлях незалежності має бути увічнений. З урахуванням вищевикладеного необхідно звести в столиці монумент «Тәуелсіз Қазақстан». Пропонуємо відзначити в Конституції країни видатний внесок у розбулову нашої держави першого президента – лідера нації Нурсултана Абишевича Назарбаєва. Відобразити ім'я Єлбаси в найменуванні столиці та інших важливих об'єктів країни».

Більше того, за словами депутата, приставка «нур» (світло – Ред.) має з'явитися й перед назвами інших ключових для республіки об'єктів.

Як повідомлялося раніше, Україна і Казахстан виношують плани створення спільного підприємства з видобутку уранової руди із залученням технологій НАК «Казатомпром».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО