Суд Москви зобов'язав «Антонов» виплатити понад 180 мільйонів рублів Міноборони РФ

Арбітражний суд Москви зобов'язав українське держпідприємство «Антонов» виплатити Міноборони Росії 180,26 млн руб. ($2,76 млн) неустойки.

Про це повідомляє Російське агентство правової та судової інформації, передає «Слово і Діло».

«Арбітражний суд Москви частково задовольнив заяву Міністерства оборони РФ про стягнення з державного підприємства «Антонов», що входить до ГК «Укроборонпром», 180,2 мільйона рублів неустойки. У позовній заяві містилася вимога про стягнення з відповідача 357,4 мільйона рублів», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Одинадцятий арбітражний апеляційний суд (Самара, РФ) у жовтні підтвердив рішення першої інстанції про стягнення на користь ДП «Антонов» $2,9 мільйона винагороди (роялті) з ВАТ «Авіакор – авіаційний завод» за використання товарного знака при виробництві й реалізації літаків.

ДП «Антонов» також подало заяву до Арбітражного суду Воронезької області про стягнення з ВАТ «Воронезьке акціонерне літакобудівне товариство» 146,4 мільйона рублів боргу. Цей позов арбітраж відхилив.

Раніше повідомлялося, що ДП «Антонов» і китайська компанія Aerospace Industry Corporation of China (AICC) 30 серпня 2016 року підписали угоду про співпрацю за програмою Ан-225.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО