Гройсман створить робочу групу для оцінки стану космічної галузі України

Кабінет міністрів України створює робочу групу, яка вивчатиме проблеми та потреби космічної галузі України.

Про це сьогодні, 18 листопада, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає «Слово і Діло».

«Космічна галузь у нашій країні має отримати серйозну підтримку, але вона має бути не така, як кілька років тому, коли кошти виділялися, а потім – ані грошей, ані реального стану речей. Я вдячний парламенту, що вчора був підтриманий закон, який дозволить «розшити» 400 мільйонів боргів «Південмашу», – сказав Гройсман.

За його словами, цього тижня була проведена закрита нарада за участю представників космічної галузі.

«Я зараз створюю невелику робочу групу – хочу розібратися, що відбувається в космічній галузі: які проекти, які є проблеми, скільки нам треба ресурсів, та їхні джерела. Це все вимагає відповіді, тому що в галузі навіть немає ефективного управління», – зазначив Гройсман.

Він також зазначив, що Державному космічному агентству було доручено знайти ресурси, щоб закрити заборгованість «Південмашу» з виплати заробітної плати.

«Треба виводити з кризи, вони мають величезні можливості й потенціал», – підкреслив прем'єр-міністр.

Раніше стало відомо, що перший український телекомунікаційний супутник «Либідь» збираються вивести на орбіту вже наступного року.

Нагадаємо, що космічна галузь України збільшила виробництво на 47%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО