Меркель має намір знову балотуватися на посаду канцлера Німеччини

Канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір висунути свою кандидатуру на четвертий термін на цій посаді.

Про це в інтерв'ю телеканалу CNN заявив голова комітету Бундестагу в зовнішніх справах Норберт Реттген, передає «Слово і Діло».

«Вона балотуватиметься на посаду канцлера», – сказав політик, який є членом очолюваного Меркель Християнсько-демократичного союзу.

«Вона сповнена рішучості, вона хоче й готова зробити свій внесок у зміцнення міжнародного ліберального порядку. Однак вона не має робити це одна», – заявив він, відзначивши необхідність допомоги інших країн Заходу.

Нагадаємо, що Меркель обіймає посаду федерального канцлера Німеччини з 2005 року. В останні місяці рівень її популярності падає, багато жителів розчаровані тим, як влада Німеччини займається міграційною кризою.

У вересні на регіональних виборах у Німеччині антиіммігрантська партія «Альтернатива для Німеччини» обійшла очолюваний Меркель ХДС. Тоді експерти оцінювали це голосування як вирішальну перевірку перед проведенням у 2017 році загальних виборів.

Раніше повідомлялося, що популярність канцлера Німеччини Ангели Меркель опустилася до найнижчого рівня за останні 5 років.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО