Обшук у Львівській міськраді: ГПУ вилучила документи про аферу на 88 мільйонів гривень

Генеральна прокуратура України вилучила зі Львівської міської ради документи щодо продажу землі зі збитками у 88 мільйонів гривень.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні ГПУ провела санкціоновані обшуки у Львівській міськраді. З вилучених документів видно, що у вересні 2015 року Львівською міською радою одному із суб'єктів господарювання було надано в оренду земельну ділянку площею 23 гектари, нормативно-грошова оцінка якої склала 140 мільйонів гривень. Уже за 3 місяці землю за особистим підписом голови міськради продали за ціною 52 мільйони гривень, що на 88 мільйонів менше за її оцінку», – написав він.

Також Луценко вважає, що для того, щоб залучити інвестора й законно заохотити його меншою ціною на землю, меру Львова Андрію Садовому потрібно було винести на розгляд міськради пропозиція знизити ціну.

«Адже саме міськрада, а не Садовий, може змінити своє рішення від 25 грудня 2014 року про базову середню ціну метра квадратного землі в місті величиною 423 гривень. Відштовхуючись від неї, з урахуванням площі відчуженої землі (23 гектари), її вартість має бути понад 97 мільйонів гривень», – написав генпрокурор.

Нагадаємо, 15 листопада Генеральна прокуратура спільно з Національною поліцією провела обшуки у Львівській міській раді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО