Україна забороняє імпорт м'яса птиці

Україна обмежила ввезення м'яса птиці з Болгарії та Угорщини, оскільки там зареєстровані випадки захворювання птахів хворобою Ньюкасла.

Таку інформацію розповсюдила Всесвітня організація охорони здоров'я тварин, передає «Слово і Діло» з посиланням на Держпродспоживслужбу України.

«З огляду на вищесказане, із зазначених країн заборонений імпорт в Україну птиці, продуктів і сировини з неї (за винятком продуктів і сировини, які пройшли обробку методом, що гарантує знищення збудників зазначених захворювань)», – йдеться в повідомленні відомства.

Крім того, спалахи хвороби зареєстровані серед диких і перелітних птахів у таких країнах східної та західної Європи, як Румунія, Польща, Угорщина, Болгарія, Нідерланди, Швейцарія, Австрія, Німеччина.

Держпродспоживслужба звертається до суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з імпортом птиці та продуктів з неї, з проханням враховувати зазначену інформацію.

Нагадаємо, що із січня до вересня 2016 року Україна експортувала 108 тис. тонн птиці, що на 26% більше, ніж за той самий період у 2015 році, торгівля яловичиною знизилася на 29% – до 27 тис. тонн.

Як повідомлялося раніше, Молдова запровадила мита на українське м'ясо, молоко та цемент до 31 грудня 2016 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО