В Україні з’являться нові дорожні знаки

Кабінет Міністрів запровадив дорожні знаки «Початок прикордонної смуги», «Кінець прикордонної смуги», «Початок контрольованого прикордонного району» та «Кінець контрольованого прикордонного району».

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на інформацію Урядового порталу (постанова уряду №790 від 9 листопада).

За інформацією, в Правилах дорожнього руху встановлено обов’язок водія при зупинці уповноваженою особою Державної прикордонної служби транспортного засобу в межах прикордонної смуги та контрольованого прикордонного району пред’явити для перевірки відповідні документи, а також надати можливість оглянути транспортний засіб та перевірити номери його агрегатів.

«Дані зміни дозволять обмежити в прикордонній смузі рух транспортних засобів дорогами, які безпосередньо прилягають до державного кордону, відсутні в реєстрі автомобільних доріг та використовуються не за призначенням», – зазначає прес-служба уряду.

Крім того, зазначені зміни забезпечать своєчасне інформування водіїв про в’їзд у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, де діють особливі умови дорожнього руху та режимних обмежень.

Нагадаємо, новопризначений голова «Укравтодору» Славомір Новак порівняв ситуацію на українських дорогах із ситуацією в Польщі 20 років тому.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО