Пєсков зізнався, в чому феноменальна схожість Путіна та Трампа

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков зізнався, що концептуальні підходи в зовнішній політиці Володимира Путіна та новообраного президента США Дональда Трампа дуже схожі.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «РБК-Україна».

«Якщо ви згадаєте відповідний уривок із виступу Путіна на нещодавньому Валдайському форумі й порівняєте це з відповідним уривком зі вчорашнього виступу Трампа, коли він вийшов уже після того, як стало відомо, що він президент, вони сказали однакові основні посили щодо зовнішньої політики, й це вражає», – сказав Пєсков на одному з центральних каналів.

При цьому, він нагадав слова республіканця: «Для мене головне – це Америка й інтереси Сполучених Штатів Америки, але ми будемо готові вибудовувати відносини й вести діалог із будь-якою країною настільки, наскільки ця країна буде готова».

За словами Пєскова, Путін неодноразово висловлювався аналогічно, говорячи про безумовний пріоритет для нього національних інтересів РФ.

«Ось це феноменально, наскільки вони, виходить, близькі в своєму концептуальному підході до зовнішньої політики. І це, напевно, є хорошою основою для поки вельми помірного оптимізму в тому плані, що хоча б почнеться діалог для того, щоб ці авгієві стайні в наших двосторонніх відносинах почати розгрібати», – заявив він.

Пєсков також додав, що плекати ілюзій ніхто не збирається й на швидкий ефект налагодження відносин поки що розраховувати не доводиться.

Як відомо, під час виборчої компанії в РФ не приховували, що підтримують Трампа. У Держдумі новину про перемогу республіканця зустріли оплесками.

Своєю чергою, Путін привітав Трампа з перемогою, висловивши надію на поліпшення відносин між країнами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО