Україна і Румунія запустять переправу через Дунай у 2017 році

Переправа Орловка-Ісакча, яка з'єднає Румунію і Україну через річку Дунай, буде введена в експлуатацію в жовтні 2017 року згідно з оцінкою за песимістичним сценарієм розвитку.

Такий прогноз висловив заступник гендиректора ТОВ «Поромний комплекс «Орловка» Віталій Нікула, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням ЦТС.

«У рамках реалізації цього проекту українське підприємство-інвестор випереджає свого румунського партнера на 4-5 місяців. За останніми даними, румунське підприємство перебуває на стадії узгодження проекту та отримання всіх необхідних дозвільних документів, і щойно цей процес ними буде завершений, ми плануємо синхронно запустити подальші будівельні роботи», – зазначив Нікула.

Наразі компанія виконала 30% будівельних робіт. Зокрема, підготовлена основа для подальшого будівництва переправи, підведена 2-кілометрова лінія електропередачі та дві альтернативні лінії зв'язку (згідно з нормами й вимогами митної та прикордонної служби України). Крім того, на території майбутнього поромного комплексу збудована водонапірна свердловина, на яку отримано всі дозвільні документи.

Передбачається, що на переправі будуть працювати 4 пороми з осадкою 1,5 метра. Відстань між українським і румунським берегами на переправі складе не більш ніж 900 метрів.

Нагадаємо, будівництво стартувало восени 2015 року. Перед цим Одеська облдержадміністрація передала ТОВ «Поромний комплекс «Орловка» в оренду терміном на 49 років дві земельні ділянки в Ренійському районі.

Як повідомлялося раніше, Україна і Молдова починають будівництво ділянки залізниці Бессарабка-Березине в обхід Придністров'я.

У вересні в Румунії пройшли спільні військові навчання Blonde Avalanche-16, в яких взяли участь військовослужбовці з Румунії, України, Угорщини та Словаччини.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО