Бойовики готують масштабну операцію з дискредитації ЗСУ – ІС

Ватажки самопроголошеної «Донецької народної республіки» мають намір передати представникам міжнародних організацій звіти про «злочини» Збройних сил України на Донбасі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Як стверджує нардеп, бойовики підготували ці папери в рамках масштабної операції з дискредитації українських військових.

«Зокрема, ці «звіти» містять звинувачення сил АТО «у вбивстві» понад 4 200 осіб, в тому числі 590 жінок і 73 дітей, а також відомості про пошкодження українськими військами на тимчасово окупованій території Донецької області понад 10 тисяч об'єктів інфраструктури», – заявив Тимчук.

За його словами, в «звітах» також міститься інформація про «незаконне» утримання в українських в'язницях близько 900 «політичних в'язнів».

Нагадаємо, раніше в штабі АТО повідомили про артилерійські обстріли Водяного. Водночас у Службі безпеки України погодилися на обмін у форматі «3 на 1».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО