У Мінекономрозвитку прогнозують зростання промвиробництва цьогоріч на 1,2%

Міністерство економічного розвитку і торгівлі зберегло прогноз зростання промислового виробництва в 2016 році на рівні 1,2%.

Відповідний прогноз міститься в аналітичному матеріалі, опублікованому на сайті Мінекономрозвитку, передає «Слово і Діло».

«За підсумками 2016 року ми залишаємо наш прогноз без змін та очікуємо зростання обсягів промислового виробництва на рівні 1,2%», – йдеться в аналітичному матеріалі.

При цьому в Мінекономрозвитку відзначили, що дія таких факторів, як внутрішній інвестиційний попит, компенсує дію стримуючих факторів, як додаткові обмеження з боку РФ.

Проте вирішальну роль у зростанні промвиробництва зіграє цінова динаміка на світових товарних ринках (чорні метали, залізні руди та мінеральні добрива) і стан транспортного сполучення на сході країни.

Нагадаємо, в березні повідомлялося, що промвиробництво в Україні показало зростання вперше за три роки.

Зростання промислового виробництва в Україні у вересні 2016 року в річному вираженні порівняно з вереснем 2015 року сповільнилося до 2% із 3,4% місяцем раніше. З початку року, за січень-вересень, порівняно з аналогічним періодом минулого року промвиробництво в Україні зросло на 2%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО