Справа Лукаш готова до передачі до суду – Горбатюк

Слідство у справі колишнього міністра юстиції часів Януковича Олени Лукаш знаходиться на завершальному етапі.

Про це сказав керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк в інтерв'ю zn.ua, передає «Слово і Діло».

За словами Горбатюка, є обґрунтоване доказами повідомлення про підозру екс-міністру юстиції Олени Лукаш щодо заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем.

ГПУ очікує останньої експертизи і після цього прокурор буде мати підстави для відкриття матеріалів для ознайомлення стороні захисту.

Горбатюк підтвердив, що Лукаш перевіряли за підозрою в розтраті коштів на американську юридичну фірму для опротестування рішення Європейського суду щодо незаконного арешту Тимошенко за підозрою у витратах коштів на дослідження з порівняльного аналізу європейського та українського законодавства.

Підозра у першому злочині тепер інкримінують лише міністру Лавриновичу, а щодо другого прокуратура працює.

Нагадаємо, Лукаш була затримана СБУ 5 листопада 2015 року. 18 листопада Апеляційний суд зменшив заставу для екс-міністра юстиції Олени Лукаш до 2,5 млн грн і постановив зняти з неї електронний браслет.

В кінці грудня колишній заступник глави АП Андрій Портнов заявив, що Солом'янський районний суд Києва звільнив Лукаш і повернув їй закордонні паспорти і внесену заставу.

Раніше Апеляційний суд Києва у повному обсязі задовольнив апеляційну скаргу екс-міністра юстиції Януковича Олени Лукаш.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО