Генпрокуратура програла суд Лукаш

Читать на русском
У середу Апеляційний суд Києва у повному обсязі задовольнив апеляційну скаргу екс-міністра юстиції часів Януковича Олени Лукаш.
Олена ЛукашФото: Укрінформ

Сьогодні Апеляційний суд Києва у повному обсязі задовольнив апеляційну скаргу екс-міністра юстиції часів Януковича Олени Лукаш.

Про це вона написала у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

За її словами, у березні 2014-го Генпрокуратура надала Раді Євросоюзу дані про застосування санкцій проти екс-чиновників, куди Лукаш, як вона стверджує, потрапила випадково.

Екс-міністр заявила, що ГПУ звинуватила її в незаконному виведенні коштів за кордон, а пізніше в тому, що вона, будучи міністром юстиції, дала незаконну вказівку про перерахування 8,6 млн грн.

«Правда, ГПУ забула повідомити Раді ЄС, що саме «спірне перерахування» відбулося за два місяці до призначення мене міністром юстиції. Я фізично не могла нічого подібного зробити. Така ось «машина часу», – розповіла вона.

Лукаш додала, що столичний Апеляційний суд визнав інформацію ГПУ недостовірною і зобов'язав Генпрокуратуру повідомити Раді ЄС про цей сумний факт.

«Суд фактично визнав, що ГПУ підробила лист від 10 жовтня 2014 року, адресований Верховному представнику ЄС К. Ештон про необхідність європейських економічних санкцій щодо мене», – додала екс-міністр.

Крім того, вона подала заяву в саму ГПУ про вчинення злочину.

Нагадаємо, у листопаді торік СБУ затримала Лукаш.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: