Горбатюк поскаржився на тиск і перепони

Керівник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що на нього тиснуть для встановлення контролю над економічними провадженнями.

Про це він розповів у інтерв'ю ZN.UA, повідомляє «Слово і Діло».

«Можна припустити, що іншою метою є встановлення контролю над економічними провадженнями. Саме через них я час від часу відчуваю тиск, щодо мене розслідуються якісь справи, чи мені кудись там на роботу пропонують перейти. Все це пов'язано виключно з економічними провадженнями, з якимись розпорядженнями стосовно цих проваджень», – наголосив він.

Він розповів, як тільки генпрокурором став Юрій Луценко, то дав йому документи про тиск з боку попереднього керівництва і перепони в розслідуванні справи Клименка.

«Там було зазначено, що, попри тиск попереднього керівництва, ми повідомили про 10 підозр, ще 6 підозр перебувають у прокурорів, і ми готові далі розслідувати справу. Але, замість реагування або допомоги в розслідуванні, до нас прийшла постанова про передачу цієї справи у підслідність військової прокуратури», – розповів Горбатюк.

За його словами, підставою для передачі стало рішення про «неефективність розслідування».

Нагадаємо, нещодавно в Генпрокуратурі створили Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями. Новоствореному департаменту передали частину справ департаменту спецрозслідувань ГПУ, який очолює Сергій Горбатюк.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО