В Україні продовжили мораторій на продаж землі до 2018 року

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель».

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло».

Зокрема, закон подовжує на один рік термін дії мораторію на продаж або відчуження в інший спосіб земель сільськогосподарського призначення, що дозволить за цей час врегулювати на законодавчому рівні процедуру обороту земель сільськогосподарського призначення.

Законом внесені відповідні зміни до пунктів 14 та 15 розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу та доручено Кабінету міністрів до 1 липня 2017 року розробити та внести на розгляд ВР проект закону України про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Наголошується, що реалізація закону дозволить забезпечити формування належного нормативно-правового забезпечення та встановлення чіткого правового механізму функціонування ринку земель сільгосппризначення.

Нагадаємо, Верховна Рада продовжила мораторій на продаж землі до 2018 року, ухваливши за основу та в цілому проект закону №2153-1. За документ проголосували 297 депутатів ВР.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО