Кубів розповів, як зростання мінімальної зарплати позначиться на економіці України

Підвищення рівня мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму до 3,2 тис. грн не вплине на економічну стабільність України.

Таку заяву зробив перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«МЕРТ і Мінфін дали прогноз зростання економіки на наступний рік – 3%, ми чітко зафіксували курс – 27,2 гривні за долар. Ми чітко зафіксували структуру та пріоритети. Я вважаю, що макропоказники, які ми дали на три роки, є прогнозованими та виправданими», – сказав він.

Кубів наголосив, що роботодавці вже давно отримали стимул частково вивести зарплати з тіні завдяки зниженню єдиного соціального внеску.

«Коли ми знизили єдиний соціальний внесок, необхідно витягати заробітні плати з тіні, а не тримати на мінімальних. Що більше тіньових коштів буде офіційно задекларовано, то здоровіше стає економіка», – додав Кубів.

Нагадаємо, Кабмін ініціює підвищення мінімальної зарплати із січня 2017 року до 3200 грн.

Як повідомлялося раніше, після затишшя в липні-серпні кількість вакансій на кадровому порталі hh.ua почала зростати, що призвело до скорочення конкуренції, а середня зарплата в Києві коливалася в межах 8-9 тис. грн.

«Слово і Діло» зафіксувало 36 обіцянок першого віце-прем'єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, 26 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 56%. Із повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО