В Одеській області будують завод з виробництва біопалива

У селі Кам'янка Ізмаїльського району Одеської області йде зведення заводу з виробництва паливних брикетів із соломи, лози та дерева.

Загальна інвестиційна вартість проекту становить $288 тис., повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Agroportal.

На даний момент на підприємстві, яке буде випускати близько 6-8 тис. т біопалива на рік, закінчується монтаж і підключення обладнання, створено запас сировини на найближчі півроку.

У місцевій районній адміністрації очікують, що проект вирішить одну з головних екологічних проблем району – масове спалювання біомаси на полях, і забезпечить соціальні об'єкти населеного пункту тепловою енергією з альтернативних джерел. Зокрема, за допомогою біопаливних брикетів планується опалювати басейн у Палаці спорту, а в наступному році в рамках пілотного проекту планується перевести на біопаливо школу.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України підтримав концепцію Фонду енергоефективності.

Нагадаємо, що 18 липня 2012 року голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига заявив, що завод з виробництва твердого біопалива з відходів лісового та сільськогосподарського виробництва у вигляді пелет (ТОВ «ВІН-пелетів» в Липовецькому районі) запрацює з осені 2012 року. Ця обіцянка вважається виконаною.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО