У НАТО пояснили Росії правила безпеки в небі над Балтикою

Керівництво Північноатлантичного альянсу вважає, що Росія вже отримала відповідь на свої пропозиції щодо авіаційної безпеки над Балтійським морем ще 13 липня цього року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«НАТО вже дала нашу відповідь на ідеї, представлені Росією на Раді НАТО-Росія 13 липня. НАТО запропонувало провести ще одне засідання Ради НАТО-Росія в найближчі тижні, щоб обговорити ці питання з російською стороною», – повідомив агентству відповідальний співробітник НАТО в Брюсселі.

Раніше заступник міністра закордонних справ РФ Олексій Мєшков сказав, що Росія чекає від НАТО письмової відповіді на пропозиції, зроблені в ході засідання Ради Росія-НАТО в липні, в тому числі по польотах військових літаків на Балтиці з включеними транспондерами.

«На зустрічі глави МЗС РФ Сергія Лаврова і генсека НАТО Йенса Столтенберга ми сказали, що чекаємо письмової відповіді від альянсу на всі висунуті нами пропозиції, в тому числі по транспондерам», – зазначив Мєшков.

Як раніше повідомлялося, Північноатлантичний альянс введе в країни Балтії «багатонаціональні сили» для стримування Росії.

НАТО також готує нову концепцію, яка дозволить швидше реагувати на такі загрози, як гібридна війна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО