Стало відомо, у скільки оцінили проект метро на Виноградар

«Київський метрополітен» домовилося з компанією «Київметропроект» про проектування будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі за 140,6 млн гривень за результатами тендеру.

Про це, як повідомляють «Українські Новини», свідчать результати аукціону 26 вересня, оприлюднені в системі публічних закупівель ProZorro, передає «Слово і Діло».

Договір був підписаний сторонами 13 жовтня.

В аукціоні крім «Київметропроекту» взяли участь державне підприємство «Проектний інститут «Укрметротунельпроект» і компанія «Укрспецтунельпроект».

Початкова пропозиція «Київметропроекту» склала 141 333 018 гривень, але в ході торгів була знижена до 140 583 257 гривень.

Відповідно до тендерної документації, термін виконання робіт – 2016-2020 роки. Проект реалізується за кошти міського бюджету і передбачає 3 стадії: техніко-економічне обґрунтування, розробка проекту та робочої документації.

У складі ТЕО необхідно розробити не менше 3 варіантів проходження (способів прокладки) траси лінії від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар (з будівництвом станції в районі Інтернаціональної площі, продовженням лінії до площі Тараса Шевченка та інше).

Траса ділянки буде проходити по території Шевченківського та Подільського районів Києва.

Комплекс об'єктів на території електродепо планується розмістити в Подільському районі.

Нагадаємо, що на початку вересня у Києві заявили про відновлення будівництва метро на Виноградар.

Раніше мер Києва Віталій Кличко запевнив, що будівництво торговельного центру біля станції метро «Героїв Дніпра» буде проходити тільки за згодою громади.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО