Прийшов час припинити бути наївними щодо істинних намірів Росії – Порошенко

Президент України переконаний, що Росія не припинить свою політику агресії, поки світ не об'єднається, щоб зупинити Москву й саме тому Європа зараз має бути солідарною в питанні санкцій.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

«Ми нарешті повинні припинити бути наївними як в 2008 або в 2014-2015 роках щодо справжніх намірів Росії. Вона і не збирається зупиняти агресію, якщо ми її разом не зупинимо», - цитує УП статтю Порошенко, опубліковану в німецькому виданні Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Порошенко підкреслив, що саме санкції утримують Росію за столом переговорів і стримують її від ще більших втрат людських життів.

Як повідомив Президент, з 1 вересня в Донбасі загинули 19 українських військовослужбовців і понад 100 поранені.

«З понад 800 обстрілів з російської сторони в вересні і більше 500 вже в цьому місяці. Війна триває і є всі підстави вважати, що Мінський процес гальмує через нескінченний російський маскарад. Настав час змінити наше бачення щодо істинних намірів Росії, адже вона загрожує не лише Україні, а й безпеці та стабільності Європи», - сказав Порошенко.

Так, згідно з даними української розвідки, на Донбасі є близько 700 російських танків, більше 1250 артилерійських систем, більше 1000 БМП і більше 300 систем ракетного залпового вогню

«Іншими словами, проросійські бойовики на Донбасі мають більше танків, артилерії і систем залпового вогню, ніж Збройні сили Німеччини», - повідомив Порошенко.

Додамо, Президент України пообіцяв, що Україна переможе у війні на Донбасі мирним шляхом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО