«Укроборонпром» озброїть армію тактичними БПЛА Sparrow – фото

ДП «Спецтехноекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром», провело випробування БПЛА серії Sparrow для тактичної розвідки ближньої та середньої дальності, а також готує їх поставки на озброєння ЗСУ.

Про це на міжнародній виставці «Зброя та безпека 2016» сказав Павло Барбул, директор ДП «Спецтехноекспорт», передає «Слово і Діло».

«Безпілотні авіаційні комплекси серії Sparrow уже пройшли відомчі випробування. Сподіваємося, що незабаром ці БПЛА надійдуть на дослідну експлуатацію до ЗСУ», – йдеться в повідомленні.

БПЛА серії Sparrow призначені для проведення тактичної розвідки ближньої та середньої дальності.

«Завдяки малим розмірам і спеціальним матеріалам ці БПЛА можуть проводити візуальну розвідку, залишаючись при цьому непоміченим як візуально, так і для радарів», – йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що БПЛА цієї серії передають не лише повну картинку з досліджуваної території в онлайн-режимі, а й визначають вид техніки противника та її координати, передаючи цю інформацію на пульт керування.

Розробником безпілотного комплексу є приватне підприємство «Спайтек».

Раніше повідомлялося, що в Україні хочуть налагодити виробництво бойових БПЛА.

Нагадаємо, що в квітні UA Technology провели черговий етап випробувань безпілотного авіаційного комплексу UA-Бета, який надійде на озброєння ЗС України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО