Україна планує стати великим експортером органічних продуктів харчування – Ковалів

Україна прагне стати виробником органічних продуктів харчування світового масштабу й очікує інвестицій зі США.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів за підсумками робочого візиту до США, повідомляє «Слово і Діло».

«Житниця Європи прагне рухатися вгору ланцюжком створення доданої вартості й стати великим експортером органічних продуктів харчування, що допоможе подолати вже регулярні проблеми з Росією», – пише вона.

Водночас Ковалів зазначила, що торгівля між Сполученими Штатами та Україною різко впала за останні роки, в основному через збитки, які були завдані економіці країни шляхом приєднання до Росії Криму в 2014 році та подальшої підтримки сепаратистів у східній частині країни.

«Україна має власний великий споживчий ринок на 43 мільйони людей, що є ще однією причиною того, що американські компанії мають розглянути питання про інвестування в країну», – сказала вона.

За її словами, Україна має величезні інвестиційні можливості в галузі енергетики, технологій та інфраструктури.

«Українські дороги, залізниці та морські порти мають гостру потребу в ремонті після двох десятиліть забуття», – сказала Ковалів.

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі вважають, що промисловість цього року зросте на 1,2%.

Нагадаємо, що за підсумками восьми місяців 2016 року дефіцит зовнішньої торгівлі товарами України склав $3,567 млрд, що в 1,7 раза більше дефіциту за аналогічний період минулого року – $2,154 млрд.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО