Бойовики не поспішають відходити від Станиці Луганської й Петрівського

Ватажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Олександр Захарченко заявив, що не збирається відводити війська в точках, що були обумовлені на переговорах у Мінську 21 вересня.

Про це з посиланням на «РІА Новини» пише «Слово і Діло».

«Ми відмовилися відводити наші збройні сили з тієї причини, що Україна не готова. Поки вона не готова виконувати – ми не відведемо», – прокоментував своє рішення Захарченко.

Між тим сьогодні в ГУР Міноборони України повідомили, що в районі Станиці Луганської силами російських саперів відбувається розмінування території, й відведення ворожих військ на цій ділянці планується сьогодні-завтра. Щоправда начальник управління зв’язків із громадськістю Богдан Сеник цю інформацію не підтвердив.

«З приводу Золотого ми підтверджуємо, дійсно, вчора був факт відведення. Що стосується Станиці Луганської і Петровського, то щодня фіксуються обстріли. Згідно рамкової угоди, протягом 7 днів має бути чітке, стійке дотримання «режиму тиші», чого зараз не відбувається… Вони (бойовики – Ред.) змушені залишити панівні висоти, це в районі Станиці Луганської, де облаштовані опорні пункти, це їм невигідно, і це є причиною постійних провокацій і обстрілів позицій ВСУ», – пояснив він.

Разом із тим, що стосується Петрівського, то там, за даними розвідки, ознак підготовки до відведення військ з боку сепаратистів справді немає.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО