Тігіпко відсудив у «Укрзалізниці» 5 мільйонів доларів

Київський апеляційний господарський суд залишив без розгляду апеляцію «Укрзалізниці» і підтвердив необхідність повернення ТАСкомбанку заборгованості за кредитом у розмірі $5 мільйонів.

Про це повідомляє FinClub, передає «Слово і Діло».

Спочатку ТАСкомбанк вимагав стягнути солідарно з ДП «Донецька залізниця» та ПАТ «Українська залізниця» за кредитним договором 2012 року заборгованість у розмірі $5,269 млн (борг - $5 млн, відсотки - $269 тис.).

Господарський суд Києва 9 червня присудив стягнути борг в $5 млн і відсотки на $389 тис. кредитної лінії, строк якої закінчився 1 жовтня 2015 року.

В апеляційній скарзі «Українська залізниця» заявляла, що не є правонаступником ДП «Донецька залізниця», яка продовжує існувати окремо.

Пізніше стало відомо, що підстави для виникнення у ПАТ «Укрзалізниця» боргових зобов'язань перед ТАСкомбанком відсутні.

Оскільки «правонаступництво в матеріальних правовідносинах для ПАТ «Укрзалізниця» від ДП «Донецька залізниця» не настало.

Але в суді зазначили, що, згідно спеціальній виписці з Єдиного держреєстру юридичних осіб, індивідуальних підприємців і громадських формувань № 21915612, 21.10.2015 здійснена держреєстрація ПАТ «Українська залізниця» з внесенням запису даних про юридичних осіб, правонаступником яких є зареєстрована юридична особа, серед яких було ДП «Донецька залізниця».

Раніше, глава «Укрзалізниці» повідомляв, що Україні потрібно багато років, щоб повністю модернізувати «Укрзалізницю», для прискорення процесу щорічно у відомство потрібно інвестувати близько $1 мільярд.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що у найближчих планах уряду - серйозна реформа «Укрзалізниці», портової інфраструктури і будівництво автомобільних доріг.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО