Авакова допитають щодо «чорної бухгалтерії» ПР – НАБУ

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що наступного тижня НАБУ має намір допитати очільника Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова щодо «чорної бухгалтерії» «Партії регіонів».

Про це він заявив у ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Мені не подобаються такі дозовані викиди інформації. Таке враження, що ми перетворюємо провадження на серіали, цього не треба й не можна робити», – зазначив Холодницький.

Він підкреслив, що «нові й нові аркуші з'являються»(оригінали документів «чорної бухгалтерії «Партії Регіонів» – Ред.) через чотири місяці після початку провадження, що може говорити про те, що «якимось чином дозовано їх комусь хтось викидає».

«Я так розумію, що там чотири аркуші, я особисто їх не бачив», – заявив Холодницький.

Нагадаємо, 29 вересня очільник МВС Арсен Аваков повідомив, що нові оригінали сторінок із так званої «чорної бухгалтерії» «Партії Регіонів» будуть передані детективам Антикорупційного бюро.

В НАБУ підтвердили отримання документів.

31 травня «Українська правда» оприлюднила так звану «чорну бухгалтерію» «Партії Регіонів». У цих документах є розписки про отримання коштів, прізвища, підписи, суми та цілі платежів. Ці ж документи днями екс-заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до НАБУ.

Нагадаємо, 16 вересня НАБУ повідомило про підготовку низки підозр у провадженні щодо «чорної бухгалтерії» ПР.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО