Ляшко так і не зміг помститися Гройсману та Шокіну за арешт Мосійчука

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко не виконав обіцянку ініціювати порушення кримінальних проваджень щодо колишнього генерального прокурора Віктора Шокіна та прем’єр-міністра (у вересні 2015 року – спікера ВР) Володимира Гройсмана в зв’язку з арештом свого однопартійця Ігоря Мосійчука.

Зробити це він обіцяв ще в травні поточного року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми будемо звертатися для відкриття кримінальних справ проти Шокіна, проти Гройсмана за незаконний арешт нашого колеги Мосійчука», – заявив у кулуарах Ради журналістам Ляшко після оприлюднення постанови Верховного суду України про підтвердження висновку Вищого адмінсуду про неправомірність процедури голосування за арешт Мосійчука.

Проте 12 вересня «Слово і Діло» отримало відповідь Генеральної прокуратури на свій інформаційний запит із цього приводу, в якому йшлося про те, що представники «Радикальної партії» не надсилали до неї звернень щодо порушення кримінальних проваджень ані щодо Віктора Шокіна, ані щодо Володимира Гройсмана.

І хоча 17 вересня сам Мосійчук повідомив, що ГПУ порушила кримінальне провадження за фактом катувань під час його утримання в СІЗО СБУ, обіцянка його колеги по партії отримує статус невиконаної. Таким чином, Ляшко з 29% виконаних обіцянок опускається на 166-е місце в рейтингу відповідальності народних депутатів України. Загалом лідер «РПЛ» роздав уже 176 обіцянок, 75 з яких провалив.

Крім того, як нещодавно з’ясувало «Слово і Діло», сам Мосійчук так і не зміг довести факт передачі російським олігархом Костянтином Григоришиним хабара екс-міністру енергетики України Володимиру Демчишину.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО