Губернатор Волинської області розповів, чому не виконав низку обіцянок

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик не зміг довести низку своїх обіцянок до логічного завершення через подвійну відповідальність за їх виконання з іншими чиновниками.

Про це він заявив у ефірі ток-шоу «Протилежний погляд», передає «Слово і Діло».

«Наприклад, ми прийняли рішення запустити школу в Житнівці. Голова райадміністрації дуже хотів, щоб ми запустили школу до 1 вересня. Але реальність ситуації показала необхідність завершення цілого комплексу робіт. І я категорично проти такого підходу: давайте ми зробимо запуск школи, а потім будемо її завершувати. І ми її запустили в жовтні. Звичайно, обіцянка не виконана до 1 вересня, але найголовніше – що школа працює сьогодні. Так і в Горохівському районі щодо садка, так і інші питання», – пояснив він.

Щодо низки обіцянок губернатор ділить відповідальність і з чиновниками з Кабміну.

«Наприклад, закриття шахт в Нововолинську. Я роблю все для того, щоб шахти працювали, але тут 50 на 50 відповідальність з міністром, із Кабінетом міністрів. Що може зробити голова адміністрації, це запропонувати відповідні шляхи вирішення уряду, тому що саме він є розпорядником відкриття, закриття або роботи відповідних шахт», – зазначив губернатор Волинської ОДА.

Він також додав, що не комплексує, коли деякі дані ним обіцянки інтерпретуються як невиконані або перебувають у статусі поточних, й намагається, щоб обіцянки в першу чергу були виконані.

Нагадаємо, 26 червня 2015 року Гунчик запевнив, що робочі місця у Вузловий лікарні станції Ковель будуть збережені, але обіцянку не виконав.

Як повідомлялося раніше, 1 серпня 2016 року голова Волинської ОДА пообіцяв добудувати Іваничівську районну лікарню, а саме приміщення перших двох поверхів. Обіцянка перебуває в процесі виконання.

«Слово і Діло» зафксувало 54 обіцянки голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, з яких він виконав 24. Коефіцієнт його відповідальності – 44%. З повним переліком обіцянок Гунчика можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО