Порошенко у США порушив тему надання Україні зброї

Президент Петро Порошенко під час робочого візиту до Сполучених Штатів наголосив на важливості отримання для України летальної зброї.

Про це повідомляють на сайті президента, інформує «Слово і Діло».

«Ми за ці 2,5 року довели, що на нас можна покластися і нам можна довіряти. Ми продемонстрували, що Україна ніколи не вела і не буде вести загарбницьких воєн. Від України ніколи не виходило загрози. І абсолютно безпечно передати нам летальну зброю. За свою землю ми будемо боротися до останньої краплі крові», – наголосив Порошенко.

Зазначається, що Президент перебуватиме у США до 21 вересня. Глава держави виступить із промовою під час загальних дебатів 71-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, а також візьме участь у Саміті Ради Безпеки ООН і засіданні високого рівня, присвяченому проблемі біженців і мігрантів.

Крім того, на полях Генасамблеї ООН заплановано низку двосторонніх зустрічей Порошенка з іноземними лідерами, зокрема з Туреччиною, Японією, Новою Зеландією, Аргентиною, Катаром.

Окрему увагу під час візиту приділять питанням поглиблення відносин стратегічного партнерства України зі США. У цьому контексті Порошенко зустрінеться з американським керівництвом, представниками провідних ділових і політологічних кіл країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що найбільш масштабну підтримку з постачання озброєння Україні надали США.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО