Луценко розповів, що думає про своє президентство

Юрій Луценко зізнався, що готовий працювати у Генпрокуратурі не більше двох років, після чого має намір піти в політику.

Про це в інтерв'ю програмі «Лівий берег» з Сонею Кошкіной розповів Генпрокурор Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

«Я спокійно ставлюся до будь-яких посад. Генпрокуратура - це величезний виклик. Я чесно сказав, що буду там півтора, максимум два, року. Хочу, щоб нові місцеві прокурори «виросли», після цього я займуся політикою», - заявив Луценко.

При цьому, на уточнення про суміщення політичної діяльності з роботою в ГПУ, він відповів так:

«Я - перший політично призначений прокурор. Це правда, як і те, що саме політик - вибачте за нескромність - такого масштабу може вберегти Генпрокуратуру від політичного впливу. Я, принаймні, так це розглядаю. Я можу відмовити будь-кому і викликати будь-кого. Але це - все, чим я займаюся з точки зору політики в Генпрокуратурі. Коли досягну політичного результату і буду задоволений - стану щасливим», - сказав Генпрокурор.

Як зізнався Луценко в інтерв'ю, у нього немає бажання бути президентом країни.

«Я не хочу бути президентом. Поясню чому. Президент також не буває вдома. І навіть після відставки він не перестає їм бути, не стає самим собою. Я трохи інший за складом. Я хотів би хоч трохи провести людського життя. Депутатство мені дозволяло, але я був нещасливий. Я приймав закони, які ніхто не виконував. Зараз я щасливий, але я не маю людського життя. Якщо у мене буде можливість побути людиною на якийсь інший політичній посаді, я з задоволенням це зроблю», - розповів він.

Нагадаємо, 15 травня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в разі провалу на посаді генерального прокурора України піде з будь-якого політичного і громадського життя.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО