ВРЮ рекомендувала Порошенку звільнити одіозну суддю Царевич

Вища рада юстиції прийняла рішення внести подання Президентові України Петру Порошенку про звільнення судді Оксани Царевич з посади судді Печерського суду Києва за порушення присяги.

Про це повідомили у прес-службі ВРЮ, передає «Слово і Діло».

Як повідомив після оголошення результатів таємного голосування голова ВРЮ Ігор Бенедисюк, це рішення прийняте більшістю голосів: 13 членів ВРЮ проголосували «за», 2 члени - «проти».

У березні 2015 року голова Верховного суду Ярослав Романюк підтримав подання ГПУ про надання згоди на затримання та арешт судді Царевич і ще двох суддів Печерського суду, Рада дала згоду на їх затримання і арешт.

Пізніше в березні того року вінницький суд відпустив Царевич під особисті зобов'язання з обов'язком носити електронний браслет.

Нагадаємо, провадження проти судді Царевич було відкрито Вищою радою юстиції за заявою прокурора Печерського району Києва від 12 грудня 2014 року і стосувалася дій судді при розгляді справ проти учасників Революції Гідності. Царевич підозрюється у прийнятті завідомо неправосудних рішень проти активістів Автомайдану.

Раніше повідомлялося, що Царевич, пройшла перший етап переатестації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО