У Луценка розповіли подробиці обшуків у Кернеса

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що сьогоднішні обшуки в Харкові пов'язані з підозрою в розкраданні земель службовими особами Харківської міської ради.

Про це він розповів на прес-конференції, передає «Слово і Діло».

Луценко повідомив, що посадові особи Харківської міськради підозрюються в створенні злочинних угруповань, які розкрадають землі.

«Як відомо, головою й секретарем Харківської міськради протягом вищевказаного періоду були Добкін Михайло Маркович і Кернес Геннадій Адольфович. Відповідно, сьогодні близько 150 співробітників Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України проводять санкціоновані київськими судами обшуки – приблизно 120 обшуків на території місць проживання осіб, які підозрюються в створенні злочинних угруповань, що розкрадали землі в особливо великих розмірах, а також за місцем юридичних осіб, де зареєстровані житлово-будівельні кооперативи. На цю мить особливих проблем з обшуками немає. Все відбувається законно й досить спокійно. Головне місце обшуку – Харківська міськрада», – повідомив генпрокурор.

За його словами, посадовці Харківської міськради зловживали службовим становищем.

Керівництво міста оформлювало житлові кооперативи та переуступало їм міську землю. Щасливими власниками землі в центрі Харкова ставали наближені до керівництва міста люди, члени сімей, їхні бізнес-партнери, політичні діячі Харкова,причому з різних політичних таборів, судді та працівники правоохоронних органів Харкова.

Він зазначив, що надалі вони незаконно заволоділи земельними ділянками, що належать територіальній громаді Харкова, загальною площею 653 га в межах міста.

«Загальна балансова вартість цих земель – понад 4 млрд грн, ринкова вартість – у десятки разів більша», – додав генпрокурор.

Нагадаємо, що в мера Харкова Геннадія Кернеса та матері депутата Добкіна сьогодні проводилися обшуки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО