Трагедія 11 вересня: в Америці вшановують пам'ять жертв терактів

15 років тому, 11 вересня 2001 року, стався один з найбільших терактів за всю історію. Сьогодні, в Америці будуть згадувати жертв організованої «Аль-Каїдою» атаки на вежі-близнюки, в результаті якої тоді загинуло 2750 чоловік.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на AFP.

15 років тому в знамениті хмарочоси Нью-Йорка врізалися два літаки цивільної авіації, які були захоплені терористами-смертниками з «Аль-Каїди».

Терористи направили ще один літак на штаб-квартиру Пентагону, але він впав, не долетівши до цілі. Всі пасажири та екіпаж літака загинули.Люди, які були всередині, намагалися знайти будь-який вихід і врятуватися. Вони навіть вистрибували з вікон.

Раніше Конгрес США опублікував засекречений звіт з 28 сторінок про теракти 11 вересня 2001 року в США. Тоді, офіційний представник Білого дому Джош Ернест заявив, що чиновники розвідувальних служб США завершили аналіз документа і не знайшли в ньому будь-яких доказів причетності Саудівської Аравії до терактів.

Сенатори США продовжують закликати адміністрацію Барака Обами розкрити інформацію про атаки 11 вересня 2001 року, які через 15 років викликають багато питань.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО