Кабмін спростив умови нарахування субсидії

Кабінет міністрів вніс зміни до системи обліку доходів членів домогосподарств у процесі нарахування субсидії, прибравши з доходів вартість реабілітаційних послуг і додавши дохід від земельної частки.

Рішення було ухвалено на засіданні уряду 8 вересня, повідомляють у прес-службі Міністерства соціальної політики, передає «Слово і Діло».

«Не враховувати в сукупний дохід при призначенні субсидії вартість безоплатно отриманих санаторно-курортних путівок, протезно-ортопедичних виробів, засобів реабілітації, суми, які виплачуються в порядку відшкодування збитків, заподіяних працівникові за ушкодження його здоров'я, пов'язаних із виконанням ним трудових обов'язків», – йдеться в повідомленні.

У Мінсоцполітики пояснюють, що при призначенні субсидії в I кварталі в середньомісячний дохід буде враховуватися дохід від земельної частки, що нараховується в IV кварталі попереднього року.

Як повідомлялося раніше, станом на 31 серпня 2016 року шість мільйонів сімей оформили субсидії.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) вважає наявну в Україні систему надання житлових субсидій неефективною й закликає її змінити.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО