На посади голів чотирьох великих держкомпаній оголошено конкурс – Гройсман

Міністерство економічного розвитку України оголосило конкурси на посади керівників чотирьох держкомпаній.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє «Слово і Діло».

Конкурс оголошено для таких стратегічно важливих компаній, як «Укрхімтрансаміак», ДП «Електротяжмаш», Маріупольський морський торговий порт і міжнародний аеропорт «Бориспіль».

«Кожен, хто відчуває в собі вдосталь ініціативи, професіоналізму та завзяття, може долучитися... І головне – нам потрібні незалежні висококласні менеджери, які наведуть лад на державних підприємствах, зроблять їх успішними та прибутковими. Багато років державні підприємства були годівницями для корупціонерів і чорними дірами в Бюджеті. Через них вимивалися до приватних кишень колосальні кошти. Ми цю ситуацію вже змінюємо», – повідомляє очільник уряду.

Прем'єр також нагадав, що одним із перших рішень уряду було призначення нових незалежних менеджерів до «Укрпошти» та «http://www.slovoidilo.ua/2016/07/26/novyna/ekonomika/ukrzaliznycya-bude-reformovana-shlyaxom-vprovadzhennya-tenderiv-balchun».

Раніше повідомлялося, що в серпні 2016 року Президент України Петро Порошенко оголосив конкурс на вакантні посади голів місцевих держадміністрацій.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО