Переговори США та РФ: експерти оцінили зустріч Обами та Путіна на саміті G20

Олег Саакянполітолог

На такого роду заходах показовими якраз можуть бути прямі зустрічі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, глава Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян, аналізуючи зустріч президента РФ та США під час саміту G20.

«Досить «гаряча зустріч» з Обамою, на яку розраховував Путін, але яка навряд чи матиме якісь глобальні результати. Скоріш за все, було застереження Путіна від ескалації конфлікту, оскільки ризик залишається високим», – вважає політолог.

До того ж, за його словами, Захід уже зробив низку заяв про скоординовану позицію США та ЄС.

«На сьогодні, ймовірно, прийняли рішення максимально «затиснути» Путіна в його діях, принаймні на період виборів у Європі», – припускає Саакян.

Політолог-міжнародник Антон Кучухідзе підкреслив, що якщо говорити загалом про позиції США-Росія, то слід враховувати, що два дні відбувалися зустрічі Керрі та Лаврова й пріоритетним було сирійське питання.

Щодо українського питання, то, як вважає експерт, позиція нібито однакова – «Мінськ» має бути виконаний.

«Але інша річ, хто кого звинувачує в зриві імплементації домовленостей. У Франції та Німеччини чітка позиція, що для виконання «Мінська» потрібно тиснути як на Київ, так і на Москву, а США в офіційному ракурсі більш лояльні до України й усе-таки звинувачують більше РФ у невиконанні Мінських угод», – міркує він.

При цьому, експерт зазначив, що заяви на саміті G20 в принципі складно аналізувати, оскільки вони не розгорнуті, й потрібно розуміти, що Україні цей саміт не присвячений.

Відзначимо, зустріч лідерів двох держав тривала більше години.

Як відомо, президент США Барак Обама заявив, що США та Великобританія будуть і надалі протистояти агресії РФ в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО