Запорізький алюмінієвий комбінат відновив виробництво

ПАТ Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат (ЗАлК) відновив випуск катанки після простою протягом двох останніх років.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Фонду державного майна України (ФДМ).

«Зараз цех почав виробництво електротехнічної алюмінієвої катанки діаметром 9,5 мм, 12,5 мм і 15,1 мм, з алюмінієвої чушки (15-20 кг) марки А7Е, А5Е (електротехнічний алюміній)», – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що цех з виробництва алюмінієвої катанки на ЗАлК був введений в експлуатацію 31 серпня – після чотирьох місяців підготовчих робіт. Цех може виробляти 18 тис. тонн алюмінієвої катанки в рік.

Як відзначають у ФДМ, лінія з випуску катанки була введена в експлуатацію в червні 1999 року, а в червня 2014 року зупинена і законсервована.

«Завдяки запуску лінії було створено 55 робочих місць, ще 35 планується створити найближчим часом. За першу добу роботи підприємство виробило 40 тонн продукції», – сказав директор підприємства Дмитро Лобіков.

Як раніше повідомлялося, машинобудівні підприємства Харківської області збільшили експорт продукції в країни ЄС в 2,5 рази, в США – на 40%.

Нагадаємо, що промислове виробництво в Україні в липні 2016 року скоротилося на 0,2% в порівнянні з аналогічним місяцем 2015 року, тоді як в червні спад склав 3,4%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО