У Мінрегіоні розповіли, як Україна проходитиме опалювальний сезон

Об'єкти житлової та соціальної сфери готові до проходження опалювального сезону на 89-90%, а станом на 1 жовтня цей показник має бути доведений до 100%.

Про це на брифінгу заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«З точки зору технічної, в нас задовільний стан підготовки до зими. Це стосується житлового фонду, теплової енергетики, підготовки техніки для прибирання снігу. В середньому стан готовності об'єктів до зими – 89-90%», – сказав Кругляк.

За його словами, опалювальний сезон розпочнеться вчасно, незважаючи на те, що в багатьох підприємств ТКЕ рахунки заарештовані «Нафтогазом».

«Близько 125 тисяч будинків станом на сьогодні вже готові прийняти тепло. Що стосується шкіл, то їхня готовність до зими складає 90%, дитячі садки – так само, лікарні – 88%», – зазначив заступник міністра регіонального розвитку.

Кругляк також повідомив, що з 12 вересня працівники Міністерства будуть виїжджати на місця та контролювати стан підготовки до зими, щоб станом на 1 жовтня технічна готовність об'єктів житлово-комунального господарства була 100%.

За даними Мінрегіону, на підготовку до зими було використано 4 млрд грн. Це кошти місцевих бюджетів, підприємств і кредити.

Як повідомлялося раніше, НАК «Нафтогаз України» планує накопичити в підземних сховищах до початку опалювального сезону 14 млрд куб. м газу.

Нагадаємо, постановою уряду №319 від 27 квітня цього року ухвалено рішення про те, що українці, які оформили субсидії, не отримають пільг при оплаті послуг ЖКГ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО