Бойовики обстріляли позиції ЗСУ із забороненої артилерії – штаб АТО

Бойовики самопроголошених республік вели вогонь із заборонених озброєнь по позиціях Збройних сил України, порушивши режим перемир'я понад 75 разів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«За минулу добу російські окупаційні війська 76 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО. Зокрема, 37 обстрілів зафіксовано на донецькому, 27 – на маріупольському та 12 – на луганському напрямках», – йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу АТО, з важкої артилерії 152-го калібру бойовики били по Архангельському, а зі 122-мм артилерії – по Авдіївці та Пісках. Також на ділянці Авдіївка-північні окраїни Горлівки ворог застосовував міномети, в тому числі із забороненого калібру 120 мм.

«До того ж, по Авдіївці ворог знову провів масований обстріл із танків, випустивши понад чотири десятки снарядів. В районі Світлодарської дуги противник вів вогонь із мінометів 82-го калібру та задіяв бойові машини піхоти, по Новоселівці другій – завдав удару з протитанкового ракетного комплексу. По укріпленнях у Луганському, Пісках та Авдіївці ворог застосував зенітні установки. Захисники Пісків та Опитного потрапили до снайперських прицілів», – додали в штабі АТО.

Крім того, бойовики порушували перемир'я на луганському та маріупольському напрямках, де застосовували 122-мм артилерію та 82-мм міномети, обстрілюючи позиції ЗСУ в Талаківці, Широкиному та Станиці Луганській.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО