США розслідують зв'язки Манафорта і Януковича

Міністерство юстиції США і ФБР проводять розслідування можливих зв’язків Сполучних штатів з корупційною діяльністю екс-президента Януковича. Також досліджуватимуть діяльність фірми Пола Манафорта.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на CNN.

Зазначається, що розслідування вивчає, чи використовувались американські компанії і фінансова система у здійсненні корупційної діяльності Януковича.

Також досліджуватимуть діяльність інших фірм, пов’язаних із колишнім українським урядом, включаючи Podesta Group, керівник якої, Тоні Подеста є братом Джона Подести, керівника виборчого штабу кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон.

Нагадаємо, що голова передвиборної кампанії республіканця Дональда Трампа Пол Манафорт організував таємну операцію по лобіюванню в Вашингтоні «Партії регіонів» під час правління Віктора Януковича. Через це в США розгорівся скандал.

Також стало відомо, що прізвище Манафорта опинилося в документах «чорної бухгалтерії ПР». Виявилося, що за роки співпраці він отримав майже 13 мільйонів доларів через тіньові схеми ПР.

В результаті Манафорт пішов у відставку зі штаба Трампа.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО