У Мінфіні пропонують ввести 5-річні канікули по сплаті податку на прибуток

Міністерство пропонує ввести 5-річні канікули по сплаті податку на прибуток для підприємств малого бізнесу з оборотом до 3 млн грн в рамках пропозицій щодо змін до Податкового кодексу.

Про це у своєму відеоблозі повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає «Слово і Діло».

«Я позитивно оцінюю ініціативу про звільнення на 5 років від податку на прибуток підприємств з оборотом до 3 мільйонів гривень. Ця ініціатива передбачає канікули на 5 років для малого бізнесу», – сказав міністр.

Він уточнив, що в міністерстві проаналізували ризики і прийшли до висновку, що для зловживань з боку підприємців ця норма використовуватися не буде.

«Думаю, що ця ініціатива позитивна. Це дасть імпульс для розвитку малого бізнесу, а розвиток бізнесу дуже важливо, тому що саме бізнес дає робочі місця, податки, а значить, і пенсії та соціальні виплати», – вважає глава Мінфіну.

Нагадаємо, що Мінфін презентував новий проект податкової реформи, згідно з яким вся база даних ДФС переноситься в Мінфін.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів сконцентрує увагу перш за все на адмініструванні податків, а не зниженні їх ставок у впровадженні реформи оподаткування.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО