У Харкові налагодять виробництво машини піхоти третього покоління

Харківський тракторний завод планує налагодити виробництво машини піхоти третього покоління, яка в подальшому має стати основною машиною цього класу в Збройних силах України.

Про це пише інформаційне агентство «Військовий інформатор», передає «Слово і Діло».

«На лініях ХТЗ планується налагодити виробництво української машини піхоти третього покоління», – заявив секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони України Іван Вінник.

За його словами, Харківський тракторний завод може відновити виробництво військової техніки з легкої бронею та отримати оборонне замовлення.

«Це підприємство також є в планах роботи на наступний рік. Спільно з Міністерством оборони за сприяння комітету з питань національної безпеки та оборони ми плануємо відновити виробництво МТЛБ на цьому підприємстві», – додав він.

Вінник дав зрозуміти, що передумови для отримання оборонного замовлення у підприємства виникли внаслідок зміни власників.

Нагадаємо, в кінці квітня 2016 року очолювана бізнесменом Олександром Ярославським група DCH придбала контрольний пакет акцій Харківського тракторного заводу.

11 серпня стало відомо, що керівництво ХТЗ готує підприємство до запуску в рамках чинної програми санації.

«Слово і Діло» зафіксувало 8 обіцянок Івана Вінника, 2 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності секретаря комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони – 25%. Із повним переліком обіцянок Вінника можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО