ГПУ готує низку кримінальних проваджень щодо працівників НАБУ – нардеп

Генеральна прокуратура та Служба безпеки України готують низку кримінальних проваджень щодо працівників Національного антикорупційного бюро, спрямованих на дискредитацію відомства.

Таку думку в Facebook висловив народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм, повідомляє «Слово і Діло».

«ГПУ та СБУ готують низку кримінальних проваджень щодо працівників НАБУ, в тому числі із середньої керівної ланки. Зокрема, найближчим часом готується підозра керівництву підрозділу детективів», – вважає нардеп.

За його словами, можливі звинувачення з боку ГПУ та СБУ будуть щодо нібито протиправної діяльності працівників НАБУ, саботажу роботи, а також дискредитації відомства. Найєм додав, що ідея створення Антикорупційного суду буде заморожена.

«Я дуже щиро сподіваюся, що ті, хто це затіяв, розуміють, що роблять і яким може бути результат. НАБУ – єдиний правоохоронний орган в країні, в керівництва якого немає політичних зобов'язань. Він був створений всупереч волі політиків і вони роблять усе, щоб він не запрацював», – зазначив політик.

Крім того, нардеп анонсував акцію під будівлею Генпрокуратури, яка пройде завтра о 10:00.

Нагадаємо, раніше начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Володимир Гуцуляк звинуватив спецпризначенців НАБУ в побитті працівників ГПУ.

Водночас у НАБУ заявили, що працівники Генпрокуратури 11 годин протримали двох працівників Бюро, які займалися санкціонованим прослуховуванням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО