Штаб Трампа міг фінансуватися з «чорної каси» «Партії регіонів»

Глава передвиборчого штабу кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трамп Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів з України з 2007 до 2012 року.

Про це йдеться в статті The New York Times, яка посилається на дані НАБУ, передає «Слово і Діло».

«Комірна книга «Партії регіонів» показує $12,7 млн ​​прихованих грошових виплат, призначених для пана Манафорта, від проросійської політичної партії пана Януковича з 2007 до 2012 року», – йдеться в матеріалі.

Слідчі НАБУ повідомляють, що виплати були частиною нелегальної системи, в рамках якої здійснювалося спонсорування посадових осіб на виборах.

У НАБУ стверджують, що ім'я Пола Манафорта 22 рази фігурує в так званій «чорній касі», в якій містяться дані про корупційну діяльність «Партії регіонів» за 5 років діяльності.

При цьому мета виплат чітко не вказана. Також наголошується, що ці витрати, зафіксовані в записах від руки, не можна звірити з банківськими записами, а також підписи реципієнтів ще не були перевірені.

Підкреслюється, що наявність імені Манафорта в списках «чорної бухгалтерії» «Партії регіонів» не означає, що він насправді отримав гроші, тому що підписи, які вказані в колонці одержувачів, можуть належати іншим людям.

Адвокат глави передвиборчого штабу Трампа вже заявив виданню, що Манафорт не отримував «жодних грошових виплат».

Нагадаємо, кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп раніше заявляв, що його рейтинг міг би бути вищим, якби не ставлення до нього американських засобів масової інформації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО