У ГПУ зібрали докази про причетність Єфремова до початку війни на Донбасі

Докази, які є у слідства, говорять про прямий відповідальності екс-голови Партії регіонів Олександра Єфремова за розв'язання війни на Донбасі.

Про це під час брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

«Згідно з доказами, не емоціями, не минулим, а доказами, ця людина відкрила двері війні в нашій країні. Я в цьому переконаний, і це не мої емоції. Це не публікації, не гасла, це - докази, які надали слідству різні люди», - уточнив генпрокурор.

Глава ГПУ також підкреслив, що пред'явлені підозри ляжуть в основу обвинувального акту.

«У нас є підстави просити для нього арешт. Є фактаж, наданий різними особами, не тільки Ландіком, і навіть зовсім не від Ландіка», - зазначив Луценко.

Раніше 30 липня генпрокурор Юрій Луценко заявляв про затримання колишнього глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України.

Зокрема, мова йде про кримінальні злочини, передбачені ч. 2 ст. 364 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України - зловживання службовим становищем при обтяжуючих обставинах і службове підроблення.

Пізніше, 1 серпня Печерський районний суд Києва обрав екс-керівнику парламентської фракції Партії регіонів Олександру Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 28 вересня 2016 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО