Через суддівський імунітет Чауса не можна затримати і взяти під варту, – Холодницький

Стара законодавча система України не дає можливості притягнути до відповідальності суддю Дніпровського районного суду Миколи Чауса.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава САП Назар Холодницький, передає «Слово і Дело».

Затриманий за підозрою у хабарництві суддя Дніпровського районного суду Микола Чаус не може бути затриманий і взятий під варту.

За словами Холодницька, причиною цього став суддівський імунітет, який Чаус має згідно з Конституцією України.

При цьому розраховувати на оперативний розгляд питання про надання згоди на затримання судді неможливо, так як Верховна Рада в даний час знаходиться на канікулах.

Холодницький підкреслив, що прокурори САП і детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) роблять все можливе, щоб притягти до відповідальності цього та інших «недоторканних».

«Але ми бачимо, що основною перешкодою для того, щоб вони постали перед судом, є стара законодавча система, яка ніяк не може відмовитися від« касти недоторканних », - резюмував глава САП.

Нагадаємо, раніше 9 серпня детективи НАБУ викрили суддю Дніпровського районного суду Чауса, який отримав неправомірну вигоду в сумі $ 150 тис.

Судді загрожує позбавлення волі на строк від восьми до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО